söndag 9 januari 2011

Alla dessa konstiga djur

Det ar faktiskt spannande med alla dessa ljud pa mornarna Kookaburran, Kakaduorna och grannens standigt kvackande grodor. Det finns ju inga giftiga spindlar i Sverige och knappt nagra giftiga ormar heller. Huggormen ar mindre farlig an en geting tex. Har kryllar det av konstiga och farliga giftiga djur. Det ar inte sa att man ser dem , men de finns och man har respekt for dem.

Denna spindelkarta finns i alla Australienska hem pa kylskapet.De tre oversta spindlarna ar de farligaste och allra varst Sydney Funnel-Web , hane och hona , och de finns bara i Sydneyomradet.

Detta skall vara en Sydney Tunnel-Web


En Redneck-spindel

Annars ar det val faglarna man mest kommer i kontakt med.Kakaduorna skranar och flaxar mella de hoga traden i bland i stora svarmar, men visst ar de vackra. For att ni skall forsta hur det later arbetar jag pa att lagga in ljud av de olika faglarna



Men kookaburran som aven kallas "Bushmans clock" ar inte heller en liten fagel. Den kan bli valdigt stor till och med. Har nedan en valdigt stor en och sedan den jag forsokte fotografera nere i tradgarden har men som inte vill lata sig overforas.





Det finns  faglar som liknar grasparvar i sitt upptradande. men som ar sa mycket vackrare och farggrannare. De kommer till altanen sa fort man largger ut fron till dem . De ar mycket tama och nastan oradda och man kan sitta och lasa och de trippar runt fotterna. De heter" Lorikeet Parrots" och ser ut pa detta satt !


De ar alltsa lika vanliga som grasparvar, men sa mycket vackrare. Allt ar sa annorlunda har . Fantastiskt !
Sa har vi den fina sangfageln " Whipbird" som ar svar att se, men som har ett typiskt ljud.



Sa en spindel som ar vacker men ofarlig . Det finns flera exemplar av denna i Johans tradgard.

{short description of image}








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar