fredag 7 januari 2011

Huset i Chatswood

Huset vi bor i ligger i en lummig idyll, bara 10 minuters gangvag fran Chetswoods Centrum. Vi kan se topparna pa skyskraporna fran altanen.Men har ar det lugn och ro. Tradgarden ar lummig och fylld av spannande vaxter. Stora palmer, banantrad, avocadotrad, fikusar som ar trad, hibiscustrad , apelsin och mandarintrad plus en massa vanliga blommor..Foregaende agare (ett aldre par) anlade terrasser och drog bevattningssystem och anlade en "rullkompost " i tradgardens innersta horn. Omradet ar "kulturskyddat" vilket betyder att man inte far andra exterioren hur som helst. Annars ar friheten att bygga som man vill stor i Australien.

Jag har tagit battre, tydligare bilder av husets framsida  idag. Forsta bilden har ar husets lage mellan grannhusen. Det ar ganska tatt mellan husenBilden tagen franandra sidan gatan. De ovriga tre bilderna ar 1/ Pa vag ut fran huset ,medbrevladan. 2/Backen nerat staende vid grannens garageuppfart.3/ vy av vagen ut fran huset. Det ar grannens garagenedfart som ser ut som ett staket.

Har kommer tva vyer av husets  baksida. Fonstret overst at vardagsrumsfonstret och i fonstret nedanfor bor jag. Altanen som jag fotet kan man aven skymta pa bild ett

Min Familj i Sydney

Detta har ar min Australiensiska  familj. Min son Johan hans hustru Sara och de tre barnen. De bor i Chatswood, c.a 15 km fran centrala Sydney. Chatswood ar en av de stora "fororterna" i Sydney. Med  pa resan ar ocksa Samuel 10 ar, ocksa Johans son. Vi (Samuel och farfar ) flog i 25 timmar fran Arlanda till Sydney med tva flygplansbyten i Frankfurt och i Abu Dhabi.Man kan saga att Australien ar sa annorlunda, men anda sa lika.
Sydney ar en stad pa 4,5 miljoner invanare , men den verkar storre och har ar en enormt tat trafik. Det galler att veta vart man ska.Man har ett speciellt korfalt for de som ar fler an tva i bilen.De flesta bilarna ar stora tunga stadsjeepar och bensinen ar billig.

Har har ni min Australienfamilj !
                                                                                              Joshua 3

Isaac 7

Pihla 5

Och sa foraldrarna !
Pappa Johan
 Mamma Saara












Har ser vi hela familjen Emilsson i Chetswood Sydney Australia.

Johan har en tvillingbror Jerker som bor i Bromma. Hans fru Chiristin gor en mer professionell blogg och jag har en genvag till den pa framsidan, Missa inte den sa far ni se fler underbara barnbarn och en intressant blogg.


Forst nagra ord om Landet,
 staten och staden !

New South Wales eller Nya Sydwales är Australiens mest folkrika delstat. Delstaten fick sitt namn av kapten James Cook, som tyckte sig se likheter mellan Sydneyområdet och Wales.
Delstatens huvudstad är Sydney. Andra stora städer är Newcastle och Wollongong.Kolonin New South Wales grundades 1788 och bestod från början av större delen av den australiska kontinenten.
År 1825 blev ön Tasmanien en egen koloni, 1851 var det dags för Victoria och 1859 blev Queensland och South Australia (som då även omfattade det som idag är Northern Territory) egna kolonier.
År 1901 förenades dessa kolonier och Western Australia till staten Australien.