fredag 21 januari 2011

Australiensiska hattar

Det ar vanligt med hatt i Australien. Man har hatt for solens skull. Alla barn har hatt till sin skoluniform om de inte har keps med ett nackskydd. Inga skolbarn far vara ute och leka pa rasterna utan hatt eller solkeps.
Det finns givetvis hattar i olika modeller och prisklasser.Det finns inget "lojligt" over att bara hatt i Australien, tvartom ar man stolt over sin hattkultur.



Akubra ar ett gammalt valkant marke for Australiensiska kvalitetshattar. De har en mangd olika modeller av vilka bara nagra av de ca 30 modellerna beskrivs har nedan.Priserna har ar vid internetkop. Hattarna ar betydligt dyrare i affar och dyrast i Sydneys centrum , har rader fri prissattning och 1.900 kr for en hatt man kan fa for halva priset pa internet ar inte ovanligt.

Akubra Hat Croc Hat
Till exempel Akubra Hat Croc Hat som kanns igen fran Crocodil Dundee , den kostar 140 ASD dvs ca
 930 svenska Kr.
Akubra Hat Military Slouch Hats

Akubra Hat Military Slouch Hat 110 ASD 720 sv kr
en historisk hatt med starka Australiensiska traditioner.

Indiana Jones Felt Hat IJ001

Indiana Jones Felt Hat IJ001  70 ASD dvs ca 465 kr
The Blue Mountain
Akubras best saljare 116 ASD 765 kr
Banjo Peterson
Kompositoren till "Walzing Matilda" har fatt sin egna hatt
145 AUD ca 950 kr

Barmah Hats Crusher Canvas Crown 1054
Barmah Hats Crusher Canvas
35 AUD 215 kr.
Detta ar en hatt av en annan hattillverkare som gor andra typer av hattar ofta i Canvas, vilket ar luftigare och skonare i hettan an lader och filt.Sedan finns bolag som tillhandahaller spektakulara hattar i kanguru- och krokodilskinn. Dessa blir dock val varma under den sommarsol som tanken ar att hatten skall skydda emot.
Man kan ocksa  saga ett Barmah ar ett lagpris hattbolag jamfort med Akubra.