tisdag 11 januari 2011

Mera badbilder, fler strander !

Det kryllar av fina badstrander langs hela Australiens Westcoast. Det ar svart att valja alla ar lika bra, men vissa har storre vagor och foredras av surfare. Det typiska for de stranderna ar att de ar "langgrunda" bara en bit ut sedan blir det tvardjupt. De mer langgrunda stranderna passar battre for barn, men man maste alltid vara pa sin vakt aven har. Det finns "badvakter" pa alla strander och det kostar inget att bada nagonstans liksom att alla offentliga toaletter och alla museer ar "GRATIS".Man anser har att fritt intrade pa museer ar en viktig kulturfraga och kulturstimulerande. JMF Moderaterna forsta kulturinsats.Avskaffandet den fria entren till vara museer.

Forsta stranden har vi sett forut. Kand fran TV. Bondi Beach ! Stranden ar 1,5 km lang och har lange varit ett Mecka for soldyrkare och surfare.Manniskor soker sig till Bondi lika mycket for dess trendiga strandkafeer och kosmopolitiska miljo som for den varldskanda stranden.






Den nast basta stranden heter Coogee. Det finns en rangordningstabell, pa stranderna med 7 bedomningskategorier:
 1/Simbassang2/Surfing3/Vindsurfing 4/Fiske 5/ Sportdykning 6/Picknick/Grill 7/Restaurang/Kafe.
Bade Bondi och Coogee far 6 av 7 poang. Pa Bondi kan/far man inte vindsurfa och pa Coogee ar det inte bra att surfa.


Aven relativt sma strander forsoker profilera sig. Har med "vattenlek" och "hinderbana", har Narrabeen Lake , en mindre och "lugnare" strand. Roligare for pojkarna.


Jag vet inte om ni ar intresserade av fler badbilder. Det kanske racker. Vi byter strand nastan varje dag och det kan bli trottsamt med badbilder i langden.Har dock nagra bilder fran en annan strand langre ner ca 17 Mil nedanfor Sydney. Jarvis Bay och Huskisson med stranden Hymas Beach med varldens vitaste strand.
Har fick vi aven se vilda delfiner 5 stycken ca 100 meter fran stranden.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar